اشتباه رایج در وردپرس
۲۵ اشتباه رایج در وردپرس را در این پست برای شما آماده کردهایم، تا با خواندن این مقاله، بتوانید از ۲۵ اشتباه رایج در وردپرس جلوگیری کنید.
همه افراد مرتکب اشتباه میشوند. اسکار ویلد این نکته را به زیبایی بیان میکند:«تجربه نامی است که به اشتباهات خود میدهیم.»
۲۵ اشتباه رایج در وردپرس
تجربه معلم خوبی است و همه از اشتباهات خود میآموزند. با این حال آموختن از اشتباهات دیگران بسیار موثرتر است. در این مقاله ۲۵ اشتباه رایج وردپرس که مبتدیان به آن دچار میشوند را به اشتراک میگذاریم. امیدواریم استفاده از این راهنما به جلوگیری از رخ دادن اشتباهات مشابه کمک کند.
«تجربه نامی است که به اشتباهات خود میدهیم.» تجربه معلم خوبی است و همه از اشتباهات خود میآموزند. با این حال آموختن از اشتباهات دیگران بسیار موثرتر است. در این مقاله ۲۵ اشتباه رایج در وردپرس را که مبتدیان به آن دچار میشوند را، در هیگزیوم به اشتراک میگذاریم. امیدواریم استفاده از این راهنما به جلوگیری از رخ دادن اشتباهات مشابه کمک کند.
۱. انتخاب پلتفرم اشتباه
یکی از اشتباهات رایج در میان اکثر کاربران این است که وردپرس سلف هاست (Self host) یا خود میزبان را با نسخه رایگان WordPress.com اشتباه میگیرند. بعضی اوقات هدف کاربر ساخت یک وبلاگ شخصی ساده است، اما ناخواسته مجبور به پرداخت هزینههای مکرر مدیریت سایت وردپرس خود میزبان میشود. از طرف دیگر، برخی کاربران میخواهند با ایجاد یک سایت WordPress.com رایگان به امکاناتی همچون کنترل کامل سایت، افزودن پلاگین، کسب درآمد و بسیاری موارد دیگر دسترسی داشته باشند. این مورد یکی از شایعترین اشتباهات در میان کاربران میباشد.
۲. خرید بیشتر از میزان نیاز
برای شروع کار با یک وبلاگ وردپرس خود میزبان، تمام آنچه که نیاز است یک هاستینگ وب و دامنه میباشد. با این حال بسیاری از ثبتکنندگان دامنه مشتری را وادار به خرید خدمات بیاستفاده دیگر کرده و موجب آزار صاحبان کسب و کارهای کوچک میشوند. برخی از این خدمات عبارتند از: ثبت نام خصوصی، ایمیلهای برند شده، SSL، ثبت نام 5 ساله و …
عموما افراد نیازی به ثبت نام خصوصی ندارند. یکی از مراجعان ما با Godaddy ثبت نام خصوصی داشت که کار انتقال این نام بسیار دشوار بود. برای انتقال دامنه مجبور به ارسال گواهینامه رانندگی، مقاله الحاقی شرکت و سایر اطلاعات محرمانه شدیم. برای ایمیلهای برند شده، برنامههای وب گوگل وجود دارد. در بیشتر موارد نیازی به داشتن SSL نیست. هیچ دلیلی برای پرداخت هزینه پنج ساله ثبت دامنه به صورت پیش پرداخت وجود ندارد. در صورت نیاز به کنار گذاشتن آن دامنه چه میکنید؟ در واقع تمام آن پول را از دست میدهید. علاوه بر این ممکن است بتوانید با استفاده از تخفیفهای تمدید صرفهجویی بیشتری داشته باشید.
۳. نساختن بکاپ وردپرس
همه ما این اشتباه را که برای وردپرس یک نسخه پشتیبان نگرفتهایم را تجربه کردهایم. این مسئله زمانی قابل درک است که دچار مشکل شوید و تنها راه نجات، داشتن نسخه پشتیبان باشد. ما به همه کاربران توصیه میکنیم که حتما در وردپرس از پشتیبانگیری خودکار استفاده کنند. سه راه برای این کار وجود دارد: BackupBuddy (غیررایگان)، VaultPress (غیررایگان) و BackWPup (رایگان).
چند داستان واقعی:
«در حال انتقال اطلاعات پایگاه داده وردپرس، بدون داشتن نسخه پشتیبان بودم که پایگاه داده جدید وردپرس دچار خطا شد.»
«یک SQL را بدون هیچگونه پشتیبانگیری اجرا کردم. دکمه UNDO وجود نداشت.»
«سایت من هک شد و هکرها همه چیز را پاک کردند. مجبور شدم از ابتدا شروع کنم. زیرا میزبان من بر خلاف ادعای خود، از اطلاعاتم نسخه پشتیبان تهیه نمیکرد.»
مهمترین نکته این است که از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
۴. توجه نکردن به بهروزرسانیهای وردپرس
همهی ما ممکن است از بهروزرسانیها هراس داشته باشیم. بعضی اوقات به دلیل عدم مدیریت درست، بهروزرسانی سایتهای خود را فراموش میکنیم. در صورت بروز آسیب امنیتی، زمان زیادی از دست رفته و احتمال هک سایت وجود دارد.
پیش آمده است که کاربری از وردپرس ۲.۹.۲ استفاده میکرده و ارائه هاستینگ، مجبور به آپدیت آخرین نسخه وردپرس شده. نکته مهم اینجاست که هرچه این کار دیرتر انجام شود، دشوارتر خواهد بود.
به روزرسانی از یک نسخه به نسخه دیگر کار سختی نیست. این کار در ۹۹ درصد مواقع تنها با یک کلیک انجام میگیرد. اگر قالبها و افزونههای شما به درستی کدگذاری شده باشند، سایت به خوبی کار خواهد کرد. اما باز هم داشتن پشتیبان کار عاقلانهتری است.
۵. استفاده از فاوآیکون پیشفرض
فاوآیکون نماد کوچکی است که در کنار عنوان صفحه شما در پنجره مرورگر نشان داده میشود. بسیاری از افراد مبتدی معمولا فاوآیکون خود را نادیده میگیرند. بنابراین سایت آنها معمولا دارای فاوآیکون ارائه دهنده هاستینگ وب خود، مانند Hixium یا از شرکت قالب وب سایت آنها میباشد.
۶. آپدیت function.php بدون داشتن دسترسی به FTP
همه ما حداقل یک بار به دلیل قرار دادن کد اشتباه در function.php قالب خود، از ادمین وردپرس محروم شدهایم. بدترین حالت زمانی است که، به FTP هم دسترسی نداشته باشید و یا ندانید چگونه از آن استفاده کنید.
ما به شما پیشنهاد میکنیم، که اگر دانش کافی در این زمینه ندارید، در فایلهای اصلی وردپرس، قالبها و افزونههای هیچگونه کدی را وارد نکنید تا زمانیکه دانش کافی داشته باشید و از کار خود مطمئن باشید.
۷. دستهبندیهای بسیار
وردپرس ایجاد دستهبندیها را برای کاربران بسیار آسان کرده است. به همین دلیل اغلب افراد تقریبا برای هر پست، دستهبندی جدیدی ایجاد میکنند. همهی ما در این مسیر قرار گرفتهایم تا قبل از یادگیری و تغییر دادن موارد مختلف، ساختار مناسب به سایت خود بیفزاییم.
۸. عدم تنظیم پیوندهای یکتا
مردم مدت زیادی تنها از ساختار URL پیش فرض /?p=23 استفاده میکردند. این مسئله علاوه بر SEO برای کاربران نیز مشکلساز است. هنگام نصب وردپرس، با مراجعه به بخش تنظیمات و پیوندهای یکتا، از به روز بودن پیوندهای یکتای خود اطمینان حاصل کنید.
۹. توجه نکردن به تنظیمات SEO
هنگام نصب وردپرس گزینهای برای جلوگیری از نمایش دادن سایت شما به وسیله موتورهای جستجو وجود دارد. در طی مراحل توسعه، افراد اغلب این گزینه را فعال میکنند. اما مشکل اینجاست که غیرفعال کردن آن را فراموش میکنند، در نتیجه سایت آنها هرگز ایندکس نمیشود و وب سایت در موتورهای جستجو نمایش داده نمیشود.
تعداد زیادی از افراد هنگام طراحی مجدد قالب، سایت خود را از ایندکس کردن خارج میکنند تا پس از اتمام کار خود، دوباره به حالت قبلی برگردانند.
یکی دیگر از موارد بسیار ساده که افراد مبتدی نادیده میگیرند، تنظیمات سئو برای نوشتهها و برگههای وبلاگ است. تنها نصب یک افزونه مانند یواست سئو (SEO Yoast) کافی نیست. بلکه باید دائما سایر تنظیمات را نیز بهروزرسانی کنید. در اینجا مقالهای در مورد نحوه بهینهسازی پستهای وبلاگ وردپرس برای سئو آورده شده است.
۱۰. تغییر URL سایت و از دست دادن ترافیک
چند نفر از شما از اولین دامنهای که ثبت کردید بیزار شدید و زمانی که در مورد وبلاگنویسی جدی شدید، تصمیم به تغییر آن گرفتید؟
بله، برای اکثر ما اتفاق میافتد. هرچند بدترین چیز میتواند تغییر URL سایت بدون انجام اقدامات مناسب باشد. زیرا این امر میتواند موجب افت چشمگیر در ترافیک و درآمد شما شود.
۱۱. عدم نصب افزونه کشینگ
بسیاری از افراد مبتدی اطلاعاتی در مورد کشینگ ندارند. در واقع به همین دلیل افزونه caching را نصب نمیکنند. به طور خلاصه میتوان گفت: کشینگ به شما امکان افزایش سرعت سایتتان را داده و در صورت بالا بودن ناگهانی میزان ترافیک، از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری میکند.

همچنین توصیه میشود که با CDN شروع به کار کنید.
۱۲. انتخاب قالب وردپرس از یک منبع نامناسب
ما به بسیاری از مبتدیان در پاکسازی سایت از آلودگی ناشی از لینکهای مخرب کمک میکنیم. این اتفاق زمانی رخ میدهد که قالبهای وردپرس خود را از منبعی نامناسبی گرفته باشید. در اینجا چند قانون وجود دارد:
- تنها قالبهای رایگان وردپرس را از WordPress.org دانلود کنید.
- از یک سایتهای قابل اطمینان استفاده کنید.
۱۳. نداشتن فرم تماس
همه ما زمانی صفحه تماس ایجاد کرده و از این طریق به راحتی ایمیل خود را در دسترس قرار دادهایم و چند ماه بعد ایمیل ما مملو از اسپم شده است. بله، این نتیجه زمانی است که به دنبال راه حل میگردید و فرمهای تماس را پیدا میکنید.
ما استفاده از فرمهای آمادهای مانند افزونه Gravity Forms و WPForms را به شما توصیه میکنیم. زیرا این دو افزونه به شما امکان ایجاد هر نوع فرم (فرم تماس ، اهدا، اشتراک، ثبت نام، نظرسنجی و غیره) را به راحتی از طریق یک رابط درگ اند دراپ میدهد.
۱۴. عدم نصب آنالیزگر
غالبا ایمیلهایی در زمینه افزایش ترافیک سایت و تبادلات رسانههای اجتماعی از کاربران دریافت میکنیم. وقتی از وضعیت کنونی آنها سوال میکنیم، معمولا با جملهای مانند «من در توییتر فلان مقدار دنبالکننده دارم» پاسخ میدهند. بیشتر اوقات، کاربران Google Analytics را نصب نمیکنند.
Google Analytics به شما امکان دستیابی به اطلاعات زیادی درباره سایتتان را میدهد. بنابراین میتوانید نقاطی را که نیاز به بهبود دارند برجسته کنید. همچنین به کاربران توصیه می شود با Google Webmaster Tools وارد سیستم شوند.
۱۵. نوشتن در مایکروسافت ورد
ما همیشه روی نرمافزاری مانند Microsoft Word مینویسیم. آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده که کامپیوترتان ناگهان خاموش شود و تمام اطلاعاتتان را از دست دهید؟ یا اینکه مقاله خود را از Microsoft Word جایگذاری کرده باشید و با هزاران کاراکتر عجیب و غریب در پستهای خود مواجه شوید.
بله، در ویرایشگر دیداری وردپرس یک دکمه چسباندن از ورد وجود دارد. اما ما همیشه به خوانندگان خود توصیه میکنیم از ویرایشگر داخلی پست وردپرس استفاده کنند. وردپرس قابلیت ذخیره خودکار دارد. بنابراین پستهای شما به صورت خودکار ذخیره میشوند. ویرایشگر پست وردپرس این امکان را نیز به شما میدهد که ویرایشهای خود را مرور کرده و در صورت تمایل به نسخههای قبلی بازگردید.
۱۶. تگ لاین یک وبلاگ دیگر
وردپرس به طور پیشفرض تگلاین «یک وبلاگ دیگر» را به هر نصب وردپرس اضافه میکند. اغلب مبتدیان از آن آگاهی ندارند و تا زمانی که متوجه نمایش آن در گوگل نشوند، آن را تغییر نمیدهند. با رفتن به تنظیمات و بخش عمومی، میتوانید تگلاین را تغییر دهید.
۱۷. عدم حذف صفحه نمونه
قبلا در وردپرس صفحه (درباره) به صورت پیشفرض وجود داشت. اما اکنون یک صفحه نمونه پیشفرض وجود دارد. یک جستجوی سریع در گوگل نشان داد که ۱.۱ میلیون سایت هنوز هم صفحه نمونه را در خود دارند. اکثر افراد چیزی در این زمینه نمیدانند و یا نمیخواهند آن را حذف کنند.
اگر از این صفحه استفاده نمیکنید آن را حذف کنید.
۱۸. نظرات متوسط
غالبا وقتی توسعهدهندگان سایتهایی را برای مشاغل کوچک راهاندازی میکنند، قادر به آموزش مناسب نیستند. این امر موجب میشود که مشتریان نحوه صحیح مدیریت سایتهای وردپرس خود را ندانند. آنها زمانی متوجه این موضوع میشوند که کارهای زیادی برای انجام دادن انبار شده است.
اگر به بخش نظرات در سایت خود نیازی ندارید، با استفاده از افزونه Disable Comments آن را خاموش کنید.
۱۹. خطا در ایجاد اتصال به پایگاه داده
این نکته بیشتر از آن که اشتباه باشد، خطا به شمار میرود. اما میتواند به دلیل یک اشتباه رخ دهد. آیا رمزعبور پایگاه داده و پنل شما یکی است؟ اگر یکی بوده و رمز عبور را تغییر دادهاید، سایت وردپرس شما در ایجاد اتصال به پایگاه داده خطایی را برمیگرداند. به همین دلیل همیشه باید یک نام کاربری و رمز عبور خاص برای پایگاه داده خود ایجاد کنید.
۲۰. صفحه سفید مرگ
اگر سن شما بیش از 18 سال است، پس حتما صفحه آبی رنگ مرگ معروف را در رایانه شخصی خود تجربه کردهاید. وردپرس خطای مشابهی با عنوان (صفحه سفید مرگ) دارد. این اتفاق زمانی میافتد که یک افزونه یا قالب نامناسب یا ناامنی نصب میکنید که باعث کاهش حافظه سایت شما میشود. در بیشتر موارد میتوانید با افزایش حد حافظه به راحتی آن را برطرف کنید.
۲۱. آرشیوهای بسیار طولانی
هنگام شروع کار با وردپرس، ویجت بایگانی بسیار جالب به نظر میرسد. زیرا تمام ماههایی را که وبلاگنویسی کردهاید نشان میدهد. بعد از گذشت یک سال کمی آزاردهنده و به هم ریخته به نظرمیرسد. همچنین باعث میشود نوار کنار وبسایت شما بسیار طولانی باشد که زیاد جالب نیست. در این موارد ممکن است بخواهید یک صفحه بایگانی سفارشی ایجاد کنید.
۲۲. عدم ذخیره تصاویر برای وب
در فتوشاپ گزینهای با عنوان ذخیره برای وب وجود دارد. همچنین GIMP (نرمافزار رایگان) نیز همین کار را انجام میدهد. JPEG Mini نیز ابزاری مناسب برای این منظور میباشد.
۲۳. عدم توجه به امنیت
- پشتیبانگیری کنید.
- Limit Login Attempts را نصب کنید.
- از تایید هویت دو مرحلهای با Google Authenticator استفاده کنید.
- از Sucuri استفاده کنید.
۲۴. هارد کدینگ همه چیز
اکثر کاربران DIY هنگام شروع به کار، همه موارد در قالب صفحههای سفارشی خود را هارد کدینگ میکنند. هیچ مشکلی در این مورد وجود ندارد، اما در این صورت مدیریت کارها سختتر میشود.
دلیل علاقمندی مردم به وردپرس آسان بودن استفاده از آن است. اگر همه چیز را هارد کد کنید، ممکن است کمی کار برایتان مشکل شود. به همین دلیل باید سعی کنید از بهترین روشها و استانداردهای کد نویسی استفاده نمایید.
۲۵. عدم یادگیری بیشتر
یکی از بدترین اشتباهاتی که میتوانید مرتکب شوید، عدم یادگیری بیشتر در مورد پلتفرمی است که استفاده میکنید. هر روز افزونهها و راه حلهای جدیدی ایجاد میشود. برخی از آنها به طور قابل توجهی روشهای قبلی را بهبود میبخشند. به همین دلیل است که ما همیشه به خوانندگان خود توصیه میکنیم برای آگاهی بیشتر در مورد وردپرس و کار با آن تلاش کنند.
سادهترین روش برای این کار، خواندن مرتب پستهای هیگزیوم است. برای دریافت آپدیتهای روزانه و یا هفتگی ما، به خبرنامه ما بپیوندید تا همیشه با نکات و ابزارهای جالب بهروز باشید.