هر آنچه که شما باید در مورد نام دامنه بدانید!
نام دامنه ای که شما برای حضور آنلاین خود انتخاب می کنید در موفقیت شما نقش مهمی را ایفا می کند، مخصوصا اگر شما یک سایت کسب و کار داشته باشید. انتخاب نام دامنهٰی مناسب می تواند منجر به افزایش فروش شما شود. نام دامنه یکی از مهمترین عواملی است که حضور دیجیتال شما را نشان می دهد و یکی از مهمترین چیزهایی است که باعث می شود بازدیدکنندگان، شما و سایتتان را به خاطر بسپارند.نام دامنه یکی از اجزای مهم استراتژی بازاریابی دیجیتال شما می باشد. برای کمک به درک آن و عوامل تاثیر گذار در ثبت نام دامنه و عملیات وب سایت، ما این مقالهی مفصل را ایجاد کردهایم. هدف این راهنما، دادن درک صحیح و واضحی در مورد جملهی زیر است:
نام دامنه یکی از اجزای مهم استراتژی بازاریابی دیجیتال شما می باشد. برای کمک به درک آن و عوامل تاثیر گذار در ثبت نام دامنه و عملیات وب سایت، ما این مقالهی مفصل را ایجاد کردهایم. هدف این راهنما، دادن درک صحیح و واضحی در مورد جملهی زیر است:
موضوع پیچیدهای به نظر میرسد اما بعد از اتمام مطالعهی این راهنما، شما اطلاعات مورد نیاز انتخاب هوشمندانه دامنه و ثبت دامنه را بدست خواهید آورد. آمادهای؟ بزن بریم…

نام دامنه چیست و چرا مهم است؟
نام دامنه در واقع همان نام فیزیکی وب سایت است.
هر آدرسی در وب یک نام دامنه دارد که کاملا منحصر به همان سایت میباشد.
نام دامنه تنها توسط مالک آن (که به عنوان ثبت کنندهی نام دامنه شناخته میشود) استفاده و مورد دسترسی قرار میگیرد (در ادامه، ما بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد).
نام دامنه ترکیبی از حروف، اعداد و نمادها میباشد که برای دسترسی مستقیم به یک وب سایت خاص در مرورگر وارد می شود.
برای مثال اگر شما بخواهید از وب سایت Hixium بازدید کنید، نمیتوانید با تایپ Hixium در مرورگر خود به این سایت دسترسی پیدا کنید، بلکه صفحهی نتایج جستجوی گوگل برای Hixium به شما نمایش داده می شود و وبسایت واقعی نمایش داده نمیشود. شما به جای این کار باید در مرورگر خود،Hixium.com را تایپ کنید تا به وب سایت Hixium هدایت شوید.
به جای آدرس آی پی (IP) که رشته ای پیچیده از اعداد و حروف است و کامپیوتر برای شناسایی یک وبسایت استفاده می کند، از نام دامنه استفاده می شود که روش سادهتری است که انسان میتواند برای مرور اینترنت و دسترسی به یک وب سایت خاص استفاده کند.
از آنجا که نام دامنه برای بازدیدکنندگان وب سایت شما سادهتر میباشد، این افراد خیلی سادهتر نام سایت شما به خاطر میسپارند. انتخاب نام دامنه مناسب، میتواند نقش مهمی در عملکرد وب سایت شما داشته باشد. ترکیب اهمیت نام دامنهی خوب و محدودیت ذاتی که دارد، موجب ایجاد تقاضا در بازار دامنهها شده است. در نتیجه، هر دامنه دارای یک ارزش مادی است و میتواند از طریق بازارهای اینترنتی مختلف (مانند Hixium) خریداری، فروش و معاوضه شود.
نام دامنه از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
نام دامنه ترکیبی از دو سطح مختلف است. دارای یک دامنه سطح بالا (TLD) و یک دامنه سطح دوم (SLD) است. اجازه دهید هر کدام از این موارد را با مثال Hixium.com توضیح دهیم.
دامنه سطح بالا (TLD) به چه معناست؟
خش آخر نام دامنه به عنوان دامنه سطح بالایی (TLD) شناخته می شود. در مثال ما (www.hixium.com) ، TLD همان بخش .com است. دامنه سطح بالا گاهی اوقات به عنوان پسوند دامنه یا اکستنشن دامنه شناخته می شود و موقعیت مکانی یک وب سایت را بیان می کند. مؤسسه اینترنتی نامها و شمارههای واگذار شده (آیکان) رجیسترهای ایجاد شده در TLD ها را کنترل می کند. انواع مختلفی از TLD ها وجود دارد که ایکان شناسایی می کند که از این بین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دامنه سطح بالای عمومی (gTLD)
دامنه سطح – بالای عمومی (gTLD) رایجترین نوع TLD مورد استفاده می باشد، ,com, .net, .org و .edu مثال هایی از gTLD ها هستند. gTLD ها هدف یک وب سایت را معنا می کند به طور مثال .com برای استفاده های تجاری است و .edu برای اهداف آموزشی می باشد.
دامنههای سطح بالای کد کشور (ccTLD)
نام دامنه انتخاب شده می تواند از یک ccTLD استفاده کند که کشوری که وب سایت در آن ثبت شده است را نشان می دهد برای مثال .us نشان دهنده دامنه سطح بالای کد کشور ایالات متحده است و .ie دامنه سطح بالای کد کشور ایرلند می باشد. ccTLD کشوری نام دامنه را معنا می کند اما برخی ccTLD ها (مانند .ly برای لیبی و .tv تووالو) به دلیل ارزش برندسازی که دارند انتخاب می شوند (اگر چه خطر ثبت یک ccTLD خارج از کشور وجود دارد و ccTLD های بسیاری دارای سلسه مراتب مورد نیاز می باشند).
دامنههای تضمین شده (sTLD)
دامنه های سطح بالای تضمین شده (sTLD ها) در واقع یک زیر گروه از gTLD است. این نام دامنه از sTLD که توسط یک سازمان کنترل می شود استفاده می کند. برای مثال .job یک sTLDرزرو شده برای مدیران منابع انسانی است و توسط سازمان Employ Media LLC کنترل می شود.
دامنهناهای عمومی محدود نشده (uTLD)
دامنه های سطح بالای محدود نشده (uTLD ها) یکی دیگر از زیرگروه های gTLD می باشد. gTLD هایی مانند .com یا .info محدود نشده بودند و به وسیله هر شخص و یا سازمانی قابل دسترسی هستند. وقتی نام دامنه برای اولین بار در سال 1980 مطرح شد به طور کلی هفت gTLD وجود داشت که تنها سه تای آنها uTLD بود که می توانستند بدون محدودیت ثبت شوند (.com , .net و .org). عدم وجود گزینه های TLD باعث شد اکثر مردم .com را به عنوان TLD نام دامنه شان انتخاب کنند و .com توسط اکثر کاربران و ثبت کننده های نام دامنه ترجیح داده می شد. از آنجا که .com طرفداران زیادی دارد همیشه پیدا کردن نام دامنه ای که هم کوتاه باشد و هم به یاد ماندنی امکان پذیر نمی باشد. هر ساله برای صنایع مختلف TLD های جدیدی معرفی می شود.
برای دیدن این مطلب، کلیک کنید.
دامنه سطح دوم (SLD) به چه معناست؟
دامنه سطح دوم (SLD) (که گاهی اوقات 2LD نامیده می شود) بخش ماقبل TLD است. در مثال (www.hixium.com) ما ، دامنه سطح دوم بخش Hixium می باشد. SLD غالبا ارزشمندترین بخش نام دامنه است چونکه هویت اصلی یک سایت را برای کاربران مشخص می کند.
در حالی که TLD مهم است، اما بیشترین ارزش نام دامنه در قبل از TLD یافت می شود. برای مثال در Google.com، ارزش Google بیشتر از بخش .com است. نقش بخش SLD نام دامنه معمولا تقویت هویت وب سایت یا برند است. حداکثر طول SLD، 63 کاراکتر است اما به طور کلی شما می توانید SLD کوتاه، به یادماندنی و برند شده ای را انتخاب کنید.
تفاوت دامنه و URL چیست؟
نام دامنه یک رشته متنی خاص است که می تواند فردی را به وب سایتی هدایت کند. این تعریف نیز به راحتی Uniform Resource Locator (URL) را توصیف می کند. در حقیقت مردم غالبا از آدرس وب سایت (URL) و نام دامنه به طور متناوب استفاده می کنند ( حتی اگر تفاوت های خلصی وجود داشته باشد).
آدرس URL یک وب سایت، همیشه شامل نام دامنه سایت میباشد. با این حال همانطور که مشاهده کردید، بخشهای دیگری در URL وجود دارد که برای دسترسی به یک منبع یا صفحهای خاص از وب سایت، مورد استفاده قرار میگیرد. نام دامنه کاربران را به یک صفحهی خاص در وب سایت هدایت میکند و شامل پروتکل یا زیر دامنه نمیباشد. در حالیکه تنها یک نام دامنه برای یک وب سایت وجود دارد، تعداد نامحدودی از URL برای یک وب سایت وجود دارد. هر صفحه، عکس و سایر فایلهای چند رسانهای موجود در یک وب سایت، دارای یک URL منحصر به فرد هستند. همانطور که از نام آدرس URL پیداست، Universal Resource Locators برای مشخص کردن و ارائه دارایهای منحصر به فرد یک وب سایت استفاده میشود.
URL
واژهی URL مخفف عبارت Uniform Resource Locator است و یک رشته از کاراکترها است که در مرورگر وارد میشود و به سرور میگوید که یک منبع خاص را برای یک کاربر نمایش دهد. URL و نام دامنه شبیه هم هستند اما میتوان گفت که URL جامعتر از نام دامنه میباشد، چونکه در حقیقت URL نام دامنه را شامل میشود. برای مثال https://hixium.com/about-us یک URL است که نام دامنه Hixium.com را شامل میشود. اجازه دهید بخشهای دیگر این URL را بررسی کنیم.
پروتکل
URLها شامل طرحها یا پروتکلها هستند که نحوهی دسترسی به یک منبع خاص را تعریف میکنند. در مثال بالا https:// پروتکل است. اکثر آدرسهای وب از پروتکل HTTP (Hypertext Transfer Protocol) یا HTTPS ( همان HTTP با SSL) استفاده میکنند.
زیر دامنه
زیر دامنه بخش اختیاری URL است که بخش کاملا جداگانهای از وب سایت شما را ایجاد میکند. اگر یک URL یک زیر دامنه داشته باشد، قبل از دامنه قرار میگیرد و مابین آنها یک نقطه قرار میگیرد. برای مثال: https://my.hixium.com. وب سایتها ممکن است از زیر دامنه برای تست یا توسعه و یا ایجاد یک دایرکتوری جدید و جداگانه برای ذخیره فایلهای وب سایت یا وصل شدن به قسمت خاصی از وب سایت استفاده کنند.
برای مثال،URL سایت هیگزیوم https://hixium.com میباشد و URL زیر، از زیر دامنههای سایت هیگزیوم است.
- my.hixium.com
در مثالهای قبلی ما www. که مخفف World Wide Web است به عنوان یک زیر دامنه عمل میکند. بسیاری از دامنه ها از www. به عنوان زیر دامنه استفاده نمیکنند اما هنوز برخی از کاربران آن را ترجیح میدهد.
اگر شما میخواهید مسائل مربوط به زیر دامنههای www و بدون www را برای URLتان حل کنید باید ریدایرکتهای مناسبی را به دامنه خود ایجاد کنید.
نام دامنه
نام دامنه بعد از پروتکل و زیر دامنه میآید که قبلا در مورد آن بحث کردیم. در مثال قبلی ما، نام دامنه Hixium.com بود. نام دامنه شامل دامنه سطح بالا (TLD) و نام دامنه سطح دوم (SLD) میباشد.
مسیر
بخش مسیر URL منبع دقیقی را برای وب سرور تعریف میکند. در مثال بالا مسیر /about-us/ است و شامل بخشهای مهم URL است و بعد از TLD قرار میگیرد. توجه داشته باشید که مسیر با یک اسلش (/) شروع میشود و به حروف بزرگ و کوچک حساس میباشد.
دایرکتوری یا زیر پوشه
URL ممکن است در بخش مسیر آدرس وب، دایرکتوری (پوشه) یا زیر دایرکتوری (زیر پوشه) داشته باشد. این بخش از URL یک پوشه در وب سایت اصلی است که منابع خاصی در آن قرار گرفته است. در مثال ما /about-us/ یک دایرکتوری است. برخی از URLها در این دایرکتوریها باز هم پوشهها و زیر پوشههایی را دارند.
نام فایل
آخرین بخش اصلی URL، نام فایل یا پسوند فایل است. نام فایل به سرور میگوید که دقیقا کدام فایل را به کاربر نمایش دهد. برخی از نامهای فایل رایج، .pdf, .png و .html هستند، گرچه اکثر وب سایت ها پسوند html را به صورت اتوماتیک از ادرس URL حذف میکنند.
تفاوت بین دامنه و وب سایت چیست؟
بسیاری از افراد به طور ناخواسته دامنه و وب سایت را با هم اشتباه میگیرند، اما در زمینه اینترنت این دو اصطلاح کاملا متفاوت میباشد. در حالیکه نام دامنه و وب سایت ارتباط نزدیکی با هم دارند، اما یکسان نیستند و مهم است که بین آنها تمایز قائل شویم.
وب سایت چیست؟
اگر
بخواهیم خیلی راحت توضیح دهیم، یک وبسایت در یک دامنه زندگی میکند و
مجموعهای از فایلها و کدها در بکاند میباشد که فرانتاند را بوجود
میاورند تا کاربران اینترنت، تجربهی خوبی را از وبسایت کسب کنند.
به عبارت دیگر، وبسایت شما همان چیزی است که یک کاربر زمانیکه وارد دامنه یا لینک خاصی از دامنهی شما میشود، مشاهده میکند.
تفاوت بین وبسایت و دامنه
اغلب
برندهای مختلف، از دامنه و وب سایت خود برای جلب توجه و کلیک کردن کاربران
استفاده میکنند، برای مثال: «به سایت ما در XYZ.com! مراجعه کنید.» این
نوع ارتباط در مارکتینگ ممکن است توضیح خوبی باشد که چرا اکثر مردم، دامنه و
وب سایت را یکی میدانند.
دامنهای مجموعهای از کارکترها میباشد که
یه نفر در مرورگر خود مینویسد تا به وب سایت شما دسترسی پیدا کند. اما وب
سایت، تجربهی کاربری را ارائه میدهد، در واقع وقتی که مخاطب وارد دامنهی
شما میشود و از آن بازدید میکند.
هر شخصی برای دسترسی به وبسایت شما یک مجموعه از کاراکترها را در مرورگر وارد میکند که به آن دامنه گفته میشود، با وارد کردن این کاراکترها شما میتوانید به صورت بصری نتیجه دامنهای که وارد کردهاید را مشاهده کنید. این وبسایت تجربه کاربری را برای فردی که از دامنه شما بازدید کرده است فراهم میآورد. به طور مفهومی، شما میتوانید فرض کنید که نام دامنه مانند آدرس خانهتان است و وبسایت را به عنوان خانه فیزیکی تان تصور کنید. آدرس نحوه پیدا کردن خانه شما توسط فرد را تعریف میکند اما استایل، اندازه، طرح خانه شما ممکن است از یک خانه به خانه دیگر متفاوت باشد.